Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος ενσαρκώνει ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα το λεγόμενο "Αμερικανικό όνειρο”. Ξεκινώντας την πορεία του στην Αμερική τη δεκαετία του '90, ο Έλληνας επιχειρηματίας βλέπει αυτή τη χώρα σαν μια πλατφόρμα ευκαιριών.
Η εργασία του στις PwC και Publicis Sapient αποτελεί ένα καθοριστικό σκαλοπάτι για την επαγγελματική του εξέλιξη, ενώ το 2004, προσπαθώντας να βρει τη λύση σε μία προσωπική του ανάγκη, ξεκίνησε τη Buildium -μια πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων, που το 2019 πούλησε έναντι 580 εκατ. δολ. Στη συνέχεια, επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί του όχι μόνο την εμπειρία από την Αμερική, αλλά και το πνεύμα της κοινωνικής ευθύνης.
Μεταξύ άλλων, δημιούργησε το Helidoni Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που αγκαλιάζει και υποστηρίζει ιδέες, ενέργειες και επιχειρήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI), τον οργανισμό που ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της ελληνικής διασποράς με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Σε συνέντευξή του στο Capital.gr, ο κ. Γεωργακόπουλος μιλάει, μεταξύ άλλων, για τη ζωή στην Αμερική, την επαγγελματική του πορεία, την Buildium, αλλά και τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στην Ελλάδα και τη σημερινή του δράση στη χώρα μας, μέσα από το Helidoni Foundation, αλλά και το Zeno Capital. Στην Αμερική έζησε σχεδόν 30 χρόνια, από το 1993 ως το 2021.
Αρχικά πήγε για σπουδές (finance and computer science), έπειτα ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία και δημιούργησε την οικογένειά του. "Βίωσα την Αμερική ως μια φιλόξενη χώρα για την επιχειρηματικότητα, με πολλές ευκαιρίες, όπου αν κάποιος είχε πραγματικά τη θέληση αλλά και την απαραίτητη εμπειρία και γνώση, είχε μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει. Σε αυτό το πρόσφορο έδαφος βρέθηκα και εγώ”, λέει ο κ. Γεωργακόπουλος στο Capital.gr. Ο κ. Γεωργακόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται ως consultant σε δύο εταιρείες -στην PwC και στην Publicis Sapient- αναλαμβάνοντας πολλά projects από διαφορετικά industries, κάτι που, όπως τονίζει, υπήρξε καταλυτικό, καθώς τού προσέφερε ένα σημαντικό υπόβαθρο για τη συνέχεια. Όπως συνεχίζει, έζησε από κοντά όλη την περίοδο του internet/dot-com boom ως και το bust το 2000-2002. "Εκεί συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχει σιγουριά σε καμιά δουλειά ή επιχείρηση και πως όλα είναι εν δυνάμει επισφαλή. Αυτή η σκέψη είναι που μου έδωσε την ώθηση να δημιουργήσω κάτι δικό μου, καθώς έβρισκα μικρότερο το ρίσκο να κάνω αυτό από το να ακολουθήσω μια επαγγελματική καριέρα σε πολυεθνικές που λειτουργούσαν σε ένα ρευστό και ευάλωτο περιβάλλον”.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: Capital